3 επιλογές καθαρισμού αποχέτευσης

3 επιλογές καθαρισμού αποχέτευσης

Ως νοικοκυρά, γνωρίζετε τη δυσκολία να καθαρίσετε μια φραγμένη αποχέτευση – ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά. Η φραγμένη αποχέτευση είναι μια πραγματική ταλαιπωρία επειδή μπορεί να μην γνωρίζετε την αιτία. Επιπλέον, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για να καθαρίσετε μια αποχέτευση στην αγορά. Η επιλογή της λανθασμένης επιλογής σημαίνει ότι θα ρίξετε χρήματα σας στα σκουπίδια. Η επαγγελματική προσέγγιση είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Επικοινωνήστε με Αποφράξεις Γλυφάδα 24 και ενημερωθείτε για το πώς να συντηρείτε καθαρή την αποχέτευσή σας.

Η επιλογή του σωστού καθαριστικού αποστράγγισης σημαίνει ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε τη δουλειά γρήγορα. Ως πολυάσχολη μητέρα, χρειάζεστε ένα καθαριστικό αποχέτευσης αποτελεσματικό και γρήγορο. Παρακάτω, παραθέτουμε 3 από τις διαθέσιμες επιλογές καθαρισμού αποχετεύσεων που δεν θα βλάψουν τις σωληνώσεις σας.

Φυσικά καθαριστικά αποχέτευσης

Τα φυσικά καθαριστικά αποχέτευσης είναι οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιείτε για να ξεμπλοκάρει μια αποχέτευση. Υπάρχουν 3 τύποι φυσικών καθαριστικών αποστράγγισης στην αγορά. Οι τρεις κύριοι τύποι εργαλείων καθαρισμού φυσικής αποστράγγισης είναι τα φίδια αποστράγγισης, τα τρυπάνια και τα έμβολα.

Φίδι αποστράγγισης

Ένα φίδι αποστράγγισης μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετικό ανάλογα με τον τύπο που παίρνετε. Ορισμένα είναι μακριά και μοιάζουν με κοντάρι, ενώ άλλα είναι κοντά. Τα επαναχρησιμοποιήσιμα φίδια αποστράγγισης θα έχουν μανιβέλα στο ένα άκρο και έναν εύκαμπτο σωλήνα στο άλλο άκρο. Τα φίδια μίας χρήσης μπορεί να είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και να μην έχουν μανιβέλα. Για να χρησιμοποιήσετε ένα φίδι αποστράγγισης, τοποθετείτε τον εύκαμπτο σωλήνα ή το λεπτότερο πλαστικό άκρο στην αποχέτευση. Μπορείτε να περιστρέψετε το εργαλείο γύρω από τη μανιβέλα ή το χέρι σας. Το φίδι αποστράγγισης είναι το πιο κατάλληλο για βουλώματα που προκαλούνται από τα τρίχες και υπολείμματα σαπουνιού.

Τρυπάνι υδραυλικού

Τα τρυπάνια δεν έχουν έκδοση μιας χρήσης. Τα περισσότερα τρυπάνια έρχονται με μανιβέλα ή είναι ηλεκτρονικά. Στο άκρο εργασίας ενός τρυπανιού υπάρχει ένα εργαλείο σε σχήμα κώνου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο σε σχήμα κώνου για να διασπάσετε ό,τι φράζει την αποχέτευση σας. Τα τρυπάνια είναι τα καλύτερα για βουλώματα που προκαλούνται από γενική συσσώρευση μαλλιών ή σαπουνιού.

Έμβολο αποστράγγισης

Μην συγχέετε αυτούς τους τύπους εμβόλων με έμβολα τουαλέτας. Ένα έμβολο αποστράγγισης έχει μια γιγάντια βεντούζα στο τέλος και όχι ένα κωνικό άκρο. Τα έμβολα αποστράγγισης είναι καλά στο να αφαιρούν τα φράγματα του νεροχύτη περισσότερο από τα μπλοκαρίσματα της μπανιέρας.

Φυσικά καθαριστικά: Οφέλη και μειονεκτήματα

Τα φυσικά καθαριστικά αποχέτευσης έχουν πολλά οφέλη για μια πολυάσχολη νοικοκυρά ή μαμά. Είναι γρήγορα γιατί δεν χρειάζεται να περιμένετε για να διαλυθούν τα χημικά, που ως επί τω πλείστον, είναι βλαβερά για την υγεία και το περιβάλλον. Ωστόσο, η χρήση ενός εργαλείου για την αφαίρεση ενός φράγματος θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη. Εργαλεία όπως το φίδι αποστράγγισης και η τρυπάνι μπορεί να βλάψουν τους σωλήνες σας εάν δεν τα χρησιμοποιήσετε σωστά. Τα επαναχρησιμοποιήσιμα εργαλεία καθαρισμού αποχέτευσης είναι επίσης καλύτερα για το περιβάλλον σε σύγκριση με μερικές από τις σκληρές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των αποχετεύσεων.

Χημικά καθαριστικά αποστράγγισης

Μπορεί να είστε πιο εξοικειωμένοι με τα χημικά καθαριστικά αποστράγγισης. Τα χημικά καθαριστικά αποστράγγισης καθαρίζουν ένα φράγμα διαλύοντας την ουσία που προκαλεί το φράξιμο. Δεν είναι όλα τα χημικά καθαριστικά αποστράγγισης ίδια. Οι τρεις κύριοι τύποι χημικών καθαριστικών αποστράγγισης είναι τα όξινα καθαριστικά, τα οξειδωτικά καθαριστικά και τα καυστικά καθαριστικά.

Τα όξινα καθαριστικά λειτουργούν χρησιμοποιώντας οξύ για να διασπάσουν τα μπλοκαρίσματα. Τα όξινα καθαριστικά αποστράγγισης συνήθως χρησιμοποιούν θειικό οξύ ή μουριατικό οξύ για να σπάσουν τα φράγματα. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα όξινο καθαριστικό μερικές φορές πριν διαλύσει ένα φράγμα. Τα όξινα καθαριστικά είναι καλύτερα για βουλώματα που προκαλούνται από τα μαλλιά.

Τα οξειδωτικά καθαριστικά είναι λίγο λιγότερο σκληρά από τα όξινα καθαριστικά. Ωστόσο, ενδέχεται να μην καθαρίσουν ένα σοβαρό φράξιμο. Τα οξειδωτικά καθαριστικά συνήθως περιέχουν χλωρίνη, υπεροξείδιο ή νιτρικά. Αυτές οι ουσίες χρειάζονται αρκετό χρόνο για να σπάσουν ένα φράξιμο και είναι οι πλέον κατάλληλες για οργανικά υλικά όπως τα τρόφιμα.

Ο τελευταίος τύπος χημικών καθαριστικών είναι τα καυστικά καθαριστικά. Τα καυστικά καθαριστικά είναι φτιαγμένα από λάγια ή ποτάσα. Είναι το αντίθετο των όξινων καθαριστικών. Όπου τα όξινα καθαριστικά έχουν χαμηλότερο pH, τα καυστικά λιπαρά έχουν υψηλότερο pH. Τα καυστικά καθαριστικά λειτουργούν παρόμοια με τα όξινα καθαριστικά με τον τρόπο που διασπούν τα υλικά. Τα καυστικά καθαριστικά είναι πιο κατάλληλα για βουλώματα λίπους.

Χημικά καθαριστικά: Οφέλη και μειονεκτήματα

Ενώ τα χημικά καθαριστικά είναι γρήγορα και εύκολα στη χρήση, έχουν επίσης μερικές αρνητικές πτυχές. Τα χημικά καθαριστικά είναι πιο σκληρά για το περιβάλλον και πιο σκληρά για τα υδραυλικά του σπιτιού σας. Εάν το σπίτι σας έχει μεταλλικές σωληνώσεις, πρέπει να μείνετε μακριά από χημικά καθαριστικά. Μπορούν να προκαλέσουν διάβρωση των σωλήνων σας, μας ενημερώνει η Αποφράξεις Γλυφάδα 24. Εμπιστευτείτε τις υπηρεσίες μας και ξένοιαστε από προβλήματα στην αποχέτευση σας.

Δείτε περισσότερες υπηρεσίες καθαρισμού αποχέτευσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Shares